Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκυπρίου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ), εκφράζει απέραντη θλίψη για την απώλεια της Χριστιάνας Κούτα, με ανακοίνωση στην οποία προσθέτει ότι η εκλειπούσα ήταν ακούραστος συνεργάτης του ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ και από τους πρωτεργάτες για τη δημιουργία του Τομέα Κοινοτικής Νοσηλευτικής του ΠΑΣΥΝΜ, του οποίου διετέλεσε για χρόνια πρόεδρος.
Ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι μέσα από την εμπειρογνωμοσύνη της τέθηκαν τα θεμέλια για την εδραίωση της κοινοτικής και κατ’ οίκον νοσηλευτικής στην Κύπρο και πως ως ακαδημαϊκός και ειδική σε θέματα κοινοτικής νοσηλευτικής ήταν αρωγός του ΠΑΣΥΝΜ στις διαβουλεύσεις με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Επιπρόσθετα συμμετείχε ως ειδική επιστήμονας και συνεργάστηκε με τον ΠΑΣΥΝΜ και τη Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας στις προσπάθειες για ανάπτυξη της νομοθεσίας που θα διέπει την κατ’ οίκον νοσηλευτική, αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Ο Σύνδεσμος αφού σημειώνει ότι η αγάπη της για την νοσηλευτική ήταν εμφανής μέσα από τα έργα της και τη συναναστροφή της με τους γύρω της, συμπληρώνει ότι ο ΠΑΣΥΝΜ και η Νοσηλευτική στην Κύπρο απώλεσαν μια άξια και αγαπητή συνάδελφο και συνεργάτη και πάνω από όλα άνθρωπο.

ΠΗΓΗ:OMEGALIVE