Έφυγε από την ζωή ο Σόλων Κασίνης

Read Time:1 Minute, 38 Second

Σε ηλικία 70 ετών

Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Σόλων Κασίνης ο οποίος είχε διατελέσει και βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Βιογραφικό

Ο Σόλων Κασίνης γεννήθηκε στην Κάτω Ζώδεια στις 15 Απριλίου 1952. Σπούδασε μάρκετινγκ στο Chartered Institute of Marketing στο Ηνωμένο Βασίλειο, διοίκηση επιχειρήσεων στο The Philips College στη Λευκωσία και χημική μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήταν νυμφευμένος με την Κίκα Χριστοφόρου και είχε δύο υιούς και μια κόρη.

Πολιτική διαδρομή

Την περίοδο 2004-2014 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕτΑΠ). Την περίοδο 2005-2010 ήταν Πρόεδρος του Ιδρύματος Ενέργειας και Πρόεδρος του Ειδικού Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ). Από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ). Από τον Απρίλιο 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 ήταν σύμβουλος για θέματα ενέργειας του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά (Απρίλιος 2014-Ιανουάριος 2015).
Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2016 στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ για την ΙΑ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Ως βουλευτής, διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Παραιτήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2019 λόγω προβλημάτων υγείας.

Συλλυπητήριο μήνυμα ΔΗΠΑ-Συνεργασία

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια για το θάνατο του Σόλωνα Κασίνη, ενός τεχνοκράτη – δημόσιου υπηρέτη, που μάλιστα υπηρέτησε και την Πολιτεία από τη θέση του Βουλευτή.

Ο εκλιπών είχε εξέχουσα τεχνοκρατική γνώση σε θέματα ενέργειας και στήριξε ποικιλοτρόπως τις προσπάθειες της κυβέρνησης για οριοθέτηση ΑΟΖ και δημιουργία γεωτρητικού προγράμματος για τη χώρα μας.

Ο Σόλωνας Κασίνης πρωτοστάτησε στη δημιουργία και προώθηση πολλών από τα προγράμματα πράσινης οικονομίας, που σήμερα η χώρα προσπαθεί να εφαρμόσει και θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες για τις πολύτιμες και άοκνες υπηρεσίες του.
Απευθύνουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους οικείους του, καθώς και σε όλους τους πολιτικούς και άλλους συνεργάτες του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Απάντηση

Previous post ΕΚΤΑΚΤΟ: Κατέληξε ο 16χρονος Ρομά -Σε αυξημένη επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.
Next post Ομόφωνη απόφαση καθαίρεσης της Εύας Καϊλή
Αρέσει σε %d bloggers: