Τι αλλάζει για την παρένθετη μητρότητα στην Κύπρο

Read Time:46 Second

Νομοσχέδιο που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου για τα θέματα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, ανακοίνωσε σε γραπτή δήλωση η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού.

Όπως αναφέρεται, το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρία του υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ενέκρινε το προτεινόμενο νομοσχέδιο, στο οποίο προνοείται μεταξύ άλλων, η κατοχύρωση του δικαιώματος παρένθετης μητρότητας σε μονήρη γυναίκα μόνο κατόπιν άδειας του Συμβουλίου και νοουμένου ότι η μονήρης γυναίκα δεν μπορεί να κυοφορήσει λόγω σοβαρών και ειδικών ιατρικών προβλημάτων. Προνοεί επίσης, την κατάργηση της υποχρέωσης εξασφάλισης άδειας από το Συμβούλιο για εφαρμογή μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από μονήρεις γυναίκες, εξαιρουμένης της παρένθετης μητρότητας.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο προνοεί και την κατοχύρωση ως μέγιστης ηλικίας φυσικής ικανότητας αναπαραγωγής της υποβοηθούμενης γυναίκας το 53ο έτος αλλά και ρύθμιση θεμάτων ανωνυμίας των δοτών.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καταλήγει η δήλωση.

πηγή: OMEGALIVE

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Απάντηση

Previous post Τραυματίστηκε πυροσβέστης μετά από υποχώρηση όγκου χώματος και πετρών
Next post Ισπανία: Δύο νέες παγιδευμένες επιστολές – Στον Πέδρο Σάντσεθ και το υπουργείο Άμυνας
Close
Αρέσει σε %d bloggers: