Στην Κύπρο για ανακρίσεις η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για παρακολουθήσεις

Read Time:1 Minute, 57 Second

Την απόφαση να έρθει με κλιμάκιο στην Κύπρο, έτσι ώστε να αποκτήσει ιδίαν άποψη για το θέμα των παρακολουθήσεων, φαίνεται να έχει λάβει η επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, που διερευνά τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Pegasus και γενικότερα κακόβουλων λογισμικών σε κράτη μέλη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Η αποστολή του Ευρωκοινοβουλίου που θα έρθει στην Κύπρο, θα ζητήσει συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη και να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για τη χρήση, αλλά και το εμπόριο τέτοιων λογισμικών εντός Κύπρου.

Η σημασία της επίσκεψης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν υπολογίσει κανείς πως η επίσκεψη στην Ελλάδα, όπου αποδεδειγμένα γίνονταν παρακολουθήσεις κατά πολιτικών και δημοσιογράφων, θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο από την επίσκεψη στην Κύπρο. Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Κύπρο στις τέσσερις Νοεμβρίου, θα ακολουθήσει μια στάση στην Αθήνα, όπου τα μέλη της Επιτροπής που θα αποτελούν την αποστολή, θα έχουν επαφές με αρμόδιους της Ελλάδας.

Σε σχέση με την επίσκεψη στην Κύπρο η επιτροπή έχει ήδη κυκλοφορήσει στα μέλη της ένα πιθανό πρόγραμμα συναντήσεων, το οποίο ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει κλειδώσει. Μεταξύ άλλων τα μέλη της επιτροπής θα έχουν συναντήσεις με τη Βουλή, τις εθνικές αρχές, που ενδεχομένως να περιλαμβάνει την πολιτική ηγεσία, τις διωκτικές Αρχές και τη Νομική Υπηρεσία.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα της επιτροπής PEGA, η οποία συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση στις Βρυξέλλες, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να εστιάσει στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων της Ελλάδας. Σε αυτό το πλαίσιο, η συζήτηση αναμένεται να έχει και έντονο κυπριακό ενδιαφέρον αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι εταιρείες που εμπλέκονται στις παρακολουθήσεις Κουκάκη-Ανδρουλάκη στο παρελθόν είχαν ως πεδίο δράσης την Κύπρο.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της επιτροπής PEGA, ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου, με κάθε ευκαιρία, τόσο κατά τη διάρκεια των ακροάσεων όσο και με δημόσιες παρεμβάσεις του, κάνει λόγω για συντριπτικά στοιχεία. Μάλιστα μιλώντας σε ελλαδική εφημερίδα την περασμένη Κυριακή, έκανε λόγο για χείμαρρο στοιχείων για τη διασύνδεση της Κύπρου με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα. «Σαν σε ξέφραγο αμπέλι, οι ισραηλινές εταιρείες βρήκαν πρόσφορο έδαφος και την ανοχή της κυπριακής κυβέρνησης και ανέπτυξαν σε πειραματικό στάδιο τα λογισμικά τους. Ο ιός και τα απόνερα των παράνομων λογισμικών έφτασαν από τη Λευκωσία στην Αθήνα», είπε μεταξύ άλλων.

πηγή: reporter

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Απάντηση

Previous post Aδήλωτη εργασία: Στο στόχαστρο των Αρχών ιατροί & νοσηλευτήρια
Next post Βόμβα Πούτιν: Κόβει το φυσικό αύριο στην Ευρώπη μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις
Αρέσει σε %d bloggers: