Παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι

Read Time:1 Minute, 8 Second

48 καταγγελίες για οδήγηση συσκευής προσωπικής κινητικότητας (e-scooter)
Πέραν των 340 εξώδικων καταγγελιών για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, από μέλη του ΟΠΟΔ Αρχηγείου και των Επαρχιακών Τμημάτων Τροχαίας.

Στην επαρχία Λεμεσού, τα μέλη της Τροχαίας, στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας που αφορά τη ρύθμιση διακίνησης ποδηλάτων και άλλων συσκευών προσωπικής κινητικότητας, προχώρησαν σε 48 καταγγελίες προσώπων που διακινούνταν με e-scooter.

Επίσης, στο πλαίσιο της πρόληψης οδικών τροχαίων συγκρούσεων, της αποτροπής και καταστολής αδικημάτων οχληρίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και της νεανικής παραβατικότητας, τα μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, προέβησαν σε επτά κατασχέσεις μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, δύο αυτοκινήτων και μιας τετράτροχης μοτοσικλέτας.

Και οι επτά κατασχεθέντες μοτοσικλέτες, εντοπίστηκαν να διακινούνται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών, αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Από αυτές ξεχωρίζουν 149 καταγγελίες, οι οποίες διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Σημειώνεται ότι, σε τρεις περιπτώσεις, ισάριθμοι οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν, οι δύο υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και ο τρίτος υπό την επήρεια αλκοόλης.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια.

Μοναδικός στόχος, η εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου και η πρόληψη των θανατηφόρων αλλά και των σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Απάντηση

Previous post Επίθεση κατά τουριστών στην Κρήτη: Στον ανακριτή το μεσημέρι ο 38χρονος
Next post Αναφορικά παράνομης κατοχής και μεταφοράς αεροβόλου όπλου – Νέα σύλληψη
Αρέσει σε %d bloggers: