Σε εξέλιξη φωτιές σε Αχαΐα και Φθιώτιδα – Πορτοκαλί συναγερμός σε 11 περιοχές

Read Time:2 Minute, 12 Second

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δασική έκταση τόσο στην περιοχή της Αχαΐας όσο και της Φθιώτιδος. Εν τω μεταξύ, σε πορτοκαλί βρίσκονται 11 περιοχές για σήμερα 9 Αυγούστου καθώς υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Πιο συγκεκριμένα, στον Ερύμανθο Αχαΐας η πυρκαγιά καίει πευκόφυτη περιοχή με 43 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα και 12 οχήματα να επιχειρούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Στον Δομοκό Φθιώτιδος, η πυρκαγιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, με 38 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα, 10 οχήματα και 3 αεροσκάφη να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Τρίτη
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Οι περιοχές που προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) είναι οι εξής: Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Πελοπόννησο, Έβρο, Σαμοθράκη, Θάσο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Παράλληλα, προβλέπεται ψηλός κίνδυνος σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο Χάρτης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Όπως κάθε χρόνο η έκδοση του χάρτη στοχεύει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας. Ο Χάρτης εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και εντάσσεται στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία ΙΟΛΑΟΣ, το οποίο είχε εκπονηθεί ήδη από το Δεκέμβριο του 2019 από την ΓΓΠΠ.

Η σύνταξη και έκδοση του Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω δασικών πυρκαγιών, με κύριο στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και την ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Παράλληλα, η έκδοση του Χάρτη αποσκοπεί στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται τόσο για τις περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς, όσο και για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας, καθώς και στην αποφυγή ενεργειών που ενδέχεται να προκαλέσουν την έναρξη δασικής πυρκαγιάς από αμέλεια.

Δείτε στο χάρτη, τις περιοχές που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο σήμερα Τρίτη, 9 Αυγούστου

ΠΗΓΗ:cnn

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Απάντηση

Previous post Προβλήματα σύνδεσης στη Google και τις υπηρεσίες της σε όλον τον κόσμο
Next post Ταϊβάν: Γυμνάσια του πυροβολικού προσομοιώνουν την αντίδραση σε εισβολή της Κίνας
Αρέσει σε %d bloggers: