Παροξυσμός για φωτοβολταϊκά – Τρέχει και δεν φτάνει η ΑΗΚ

Read Time:1 Minute, 0 Second

Ανάρπαστα έχουν γίνουν το τελευταίο διάστημα τα συστήματα φωτοβολταϊκών, ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου πληθωρισμού και των εκτιμήσεων που δυστυχώς επαληθεύονται για συνέχιση της ακρίβειας και δη αυτής στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνουν οι συνεχείς αιτήσεις που κατατίθενται ενώπιον της ΑΗΚ για συμψηφισμούς μετρήσεων μετά από εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, αλλά και οι αιτήσεις προς το υπουργείο Ενέργειας για συμμετοχή στο σχέδιο «Ενθάρρυνση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» που προβλέπει χορηγία και για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Το ενδιαφέρον όσον αφορά στην εξέταση των αιτήσεων ανάγκασαν την ΑΗΚ να εργάζεται υπερωρίες, Σαββατοκύριακα, αλλά και να αποσπά προσωπικό στην υπηρεσία που εξετάζει αιτήσεις και φυσικά επιθεωρεί την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για σύνδεση με το δίκτυο.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο εκτελών χρέη εκπροσώπου Τύπου της ΑΗΚ Δημήτρης Ναθαναήλ, το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο όπως αποτυπώθηκε και σε σχετική ανάρτηση της Αρχής στα ΜΚΔ με την οποία γνωστοποιούσε τις προσπάθειες που γίνονται για αντιμετώπιση του αυξημένου όγκου αιτήσεων συστημάτων ΑΠΕ. Ενδεικτικά, βάσει στοιχείων από την ΑΗΚ το 2019 οι αιτήσεις ανέρχονταν σε πέριξ των 200 τον μήνα, το 2020 και 2021 αυτές αυξήθηκαν στις 400 τον μήνα, ενώ την τρέχουσα χρονιά και το τελευταίο διάστημα ανέρχονται στις 1.000 τον μήνα.

πηγή: Philenews

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Απάντηση

Previous post Έτρεχε με 129 χιλ. σε δρόμο που το όριο ήταν.. 50, χειροπέδες σε 48χρονη
Next post Στην ανακρίτρια η Πισπιρίγκου: Ξεκίνησε την απολογία της για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας
Αρέσει σε %d bloggers: