Ανακοίνωση ΔΗΠΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων

Read Time:1 Minute, 17 Second

Η νέα γενιά πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά, με απώτερο σκοπό την απασχόληση, την αξιοπρεπή εργασία και την επιτυχή επιχειρηματικότητα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Ιουλίου με απόφαση που λήφθηκε από τον ΟΗΕ το 2014, με στόχο να τονισθεί η τεράστια σημασία της ανάπτυξης δεξιοτήτων των νέων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το υψηλό επίπεδο ανεργίας και υποαπασχόλησης των νέων ανθρώπων αποτελεί ιδιαίτερα οξύ και σοβαρό πρόβλημα και η εφαρμογή διαφορετικών προγραμμάτων στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας της νεολαίας να κάνει ορθές επιλογές ζωής αλλά και εργασίας.

Η πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισης της οδήγησαν στο κλείσιμο σχολικών μονάδων και ιδρυμάτων τεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, απειλώντας έτσι τη διαδικασία απόκτησης δεξιοτήτων κάθε είδους από τους νέους μας.

Πριν από την πανδημική κρίση, οι νέοι είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από τους ενήλικες να είναι άνεργοι και συχνά αντιμετώπιζαν μια παρατεταμένη περίοδο παραμονής στην ανεργία. Αυτό το πρόβλημα δυστυχώς έχει οξυνθεί περαιτέρω στη μετά COVID εποχή.

Αποτελεί τεράστια ανάγκη ο συνεχής εφοδιασμός των νέων με όλες τις αναγκαίες δεξιότητες, οι οποίες θα τους κάνουν πρώτιστα ανθεκτικούς και την ίδια στιγμή ικανούς να διαχειριστούν τις προκλήσεις επιτυχώς.

Ως ΔΗΠΑ – Συνεργασία αναγνωρίζουμε την τεράστια σημασία της ουσιαστικής στήριξης της νέας γενιάς, με απώτερο σκοπό την απασχόληση, την αξιοπρεπή εργασία και την επιτυχή επιχειρηματικότητα. Θεωρούμε ότι η Πολιτεία χρωστά στη νεολαία μας τον σχεδιασμό αλλά και την υλοποίηση προγραμμάτων, που στόχο έχουν την ενίσχυση βασικών και εγκάρσιων δεξιοτήτων τους, με σκοπό την ενίσχυση του βιογραφικού τους, την επαγγελματική τους ανέλιξη και ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Απάντηση

Previous post Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη αναφορικά με τον διορισμό του Προέδρου του Π.Ι.Σ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Υ
Next post Ανακοινωθέντα
Αρέσει σε %d bloggers: