Σημαντικά έργα αποπερώνονται από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου εντός του 2022

Read Time:1 Minute, 42 Second

Σημαντικά Έργα προωθεί η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου που θα αποπερατωθούν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος χρόνου, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Παρόλο που υπάρχουν αρκετά έργα σε εξέλιξη ή/και συνεχιζόμενα μέσα στο 2023, η κ. Λάμπρου παρέθεσε τα πιο σημαντικά έργα που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και συμπληρώνονται μέσα στους επόμενους μήνες του 2022. Για παράδειγμα, είπε, η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων υφιστάμενου ξενώνα νέων στο πρώην δημοτικό σχολείο Τραχυπέδουλας με ποσό €429.648.

Επίσης, αναφέρθηκε στη διαμόρφωση του παλαιού δημοτικού σχολείου στα Μέσανα σε Πολιτιστικό Κέντρο, δαπάνης €373.318, την ανάπλαση της πλατείας Αγίας Παρασκευής και δρόμων στο Στρουμπί με ποσό €595.148, η ανάπλαση και ο εξωραϊσμός του πυρήνα Γιόλους, Φάση Α, έναντι €458.522 καθώς και η διαμόρφωση της περιοχής Μετεώρων Επισκοπής, Φάση Γ, δαπάνης €372.867.

Επιπρόσθετα η κ. Λάμπρου αναφέρθηκε και στην ανάπλαση του πυρήνα της Παναγιάς, φάση Β, με ποσό περί τα €452.215. Ενδεικτικά αναφέρθηκε σε έργα που έχουν πρόσφατα αποπερατωθεί, όπως η μετατροπή του κτιρίου πρώην ΣΠΕ στη Γαλαταριά σε κέντρο ενασχόλησης ηλικιωμένων με δαπάνη €113.900 πλέον ΦΠΑ, η διαμόρφωση και εξωραϊσμός της πλατείας Μανδριών έναντι €764.990 πλέον ΦΠΑ, και το Περιφερειακό Μουσείο Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμα στις Πάνω Αρόδες με ποσό γύρω στα €520.000 και άλλα.

Όπως ανέφερε η Έπαρχος Πάφου στα πλαίσια των εγκεκριμένων πιστώσεων του Κρατικού Προϋπολογισμού που αφορά την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, συνεχίζονται αρκετά εξωραϊστικά και άλλα έργα, όπως αναπλάσεις πλατειών και πυρήνων κοινοτήτων, λιθοστρώσεις δρόμων, δημιουργία κοινοτικών κτιρίων για δημόσιο όφελος, εκθεσιακών χώρων κ.α. αλλά και έργων υποδομής, όπως βελτιώσεις δρόμων αρμοδιότητας της Επαρχιακής Διοίκησης (οι κύριες οδικές αρτηρίες αφορούν το Τμήμα Δημοσίων Έργων), αντιπλημμυρικών έργων, τοίχων αντιστήριξης κ.α.

Τα έργα είπε, εκτελούνται μετά από τις δέουσες μελέτες και προετοιμασία, κυρίως μετά τη ζήτηση προσφορών, τα δε μικρότερα έργα υποδομής εκτελούνται από τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης. Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων της υπαίθρου, η δημιουργία συνθηκών για νέες θέσεις εργασίας, καθώς και η αναχαίτιση της αστυφιλίας σε συνδυασμό με άλλα κίνητρα του Υπουργείου Εσωτερικών, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Απάντηση

Previous post Ο FAO προειδοποιεί: Οι φτωχοί θα πληρώσουν περισσότερα για λιγότερα τρόφιμα
Next post Μπάιντεν και Ζαΐχ Μπολσονάρου υιοθετούν συμφιλιωτικό τόνο σε θέματα που έχουν πυροδοτήσει αντεγκλήσεις ανάμεσα στις κυβερνήσεις τους
Αρέσει σε %d bloggers: