Ποινή φυλάκισης 18 μηνών για κατοχή 16 γραμμαρίων ναρκωτικών

Read Time:1 Minute, 33 Second

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών επέβαλε σήμερα Πέμπτη το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε ένα πρόσωπο, αφού το έκρινε ένοχο μετά από ακρόαση για παράνομη κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Τα αδικήματα διαπράχτηκαν τα έτη 2017 – 2018 .

Όπως αναφέρθηκε κατά τη σημερινή διαδικασία, η κατηγορούσα αρχή και η Αστυνομία μετά από διερεύνηση υπόθεσης κατά τα έτη 2018 καταχώρησε υπόθεση με κατηγορούμενο γνωστό πρόσωπο στις ανακριτικές αρχές. Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Γενάριο και Φεβρουάριο του 2022 και αυτός κρίθηκε ένοχος ότι τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στην κατοχή του ήταν δικά του με σκοπό την προμήθεια.
Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης 18 μήνες για την κατηγορία της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α – μεταμφετανίμης. Αδίκημα που διαπράχτηκε στις 24.5.18.
Επίσης του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μήνες για παράνομη κατοχή χωρίς άδεια 16 γραμμαρίων ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια. Εξάμηνη ποινή φυλάκισης για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών (φυσίγγια) αδικήματα που διαπράχτηκαν το 2017 και για τα οποία παραδέχτηκε ενοχή. Επίσης του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών για παράνομη κατοχή περιουσίας, η οποία εντοπίστηκε όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο στην κατοικία του στις 3. 5.18 στο πλαίσιο έρευνας .
Από τις 12 Απριλίου του 2022 που κρίθηκε ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου τελεί υπό κράτηση.
Οι ποινές θα συντρέχουν.
Ανακοινώνοντας την ποινή ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Σίμος Συμεού ανέφερε πως λήφθηκαν υπόψη ελαφρυντικοί παράγοντες και συνεκτιμήθηκαν όλα τα δεδομένα. Ωστόσο σημείωσε η διάπραξη και η φύση αυτών των αδικημάτων είναι πολύ σοβαρά και υπάρχει έντονο το στοιχείο της αποτροπής ενόψει της έξαρσης που παρατηρείται στην διάπραξη αδικημάτων με ναρκωτικά. Επεσήμανε επίσης πως οποιαδήποτε άλλη ποινή θα ήταν ανεπαρκής πέρας της άμεσης φυλάκισης. Ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου επίσης ανέφερε πως τα ναρκωτικά είναι η καταστροφή της κοινωνίας και καταστρέφουν τον ιστό της οικογένειας και για αυτό, όπως είπε, επιβάλεται στη Δικαιοσύνη να επιβάλει αποτρεπτικές ποινές.

REPORTER

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Απάντηση

Previous post Παιχνίδια Ερντογάν στην Κύπρο με στόχο προσάρτηση των κατεχομένων
Next post Παραλίμνι: Τσάκωσαν αλλοδαπό να εργάζεται παράνομα
Αρέσει σε %d bloggers: