Μέμο και αγωγές για όσους δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα

Read Time:1 Minute, 6 Second

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαχείριση και λειτουργία κοινόκτητων οικοδομών, ετοίμασε το Τμήμα Κτηματολογίου σε συνεργασία με την Επίτροπο Νομοθεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο της Επιτρόπου το προτεινόμενο νομοσχέδιο καθορίζει ένα πλαίσιο αναφορικά με τη διαχείριση, την εποπτεία και την εύρυθμη λειτουργία των κοινόκτητων οικοδομών, το οποίο στοχεύει στο να επιλύσει σωρεία προβλημάτων όπως η μη ύπαρξη διαχειριστικής επιτροπής, η μη καταβολή κοινοχρήστων, η ασφάλιση, η μερική ή ολική καταστροφή της οικοδομής κ.λπ.

Όπως αναφέρεται, η Διαχειριστική Επιτροπή θα μπορεί να ανακτήσει με αγωγή το οφειλόμενο ποσό και παράλληλα να εγγράψει εμπράγματο βάρος στην ακίνητη περιουσία του ιδιοκτήτη που έχει αμελήσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Υπάρχουν επίσης πρόνοιες για την υποχρεωτική ασφάλιση των οικοδομών, ενώ παράλληλα παρέχεται η εξουσία στη Διαχειριστική Επιτροπή να προβαίνει σε δαπάνες, εύλογα αναγκαίες για τη συντήρηση και εύρυθμη λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων της κοινόκτητης οικοδομής, τις οποίες ο ιδιοκτήτης αμελεί να καταβάλει. Ακόμη, εισάγεται πρόνοια όσον αφορά τον τρόπο καταμερισμού των δαπανών έτσι που η αναλογία στις δαπάνες για εξασφάλιση υπηρεσιών να υπολογίζεται με βάση το εμβαδό κάθε μονάδας. Προβλέπεται ακόμη, η διενέργεια μελέτης καταλληλότητας, στατικού, μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού ελέγχου κάθε κοινόκτητης οικοδομής από επαγγελματίες εγγεγραμμένους στο Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου και για σκοπούς εξασφάλισης της καταλληλότητας των οικοδομών όταν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο από τη Διαχειριστική Επιτροπή.

ΠΗΓΗ:DIALOGOS

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Απάντηση

Previous post Αγγλική Σχολή: Αρχίζει πειθαρχική διαδικασία ο Διευθυντής – Προειδοποιεί με μέτρα η Συντεχνία
Next post To Yπουργικό λαμβάνει αποφάσεις για τις τιμές που θα αποδοθούν στη Ζέτα Αιμιλιανίδου, το απόγευμα στην Κύπρο η σορός της
Close
Αρέσει σε %d bloggers: