2022-02-17T134952Z_2030286205_RC2GKS94BTWZ_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-PUTIN
0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

Συνεχίζουν τα ευφάνταστα σενάρια στις ΗΠΑ περί «θανάτου» του Β.Πούτιν από καρκίνο.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αποφάνθηκαν: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσφατα υποβλήθηκε σε θεραπεία για «προχωρημένο καρκίνο».

Εφόσον οι κατάσκοποι της Αμερικής προέβλεψαν σωστά τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, δεν υπάρχει λόγος να μην ακούμε με προσοχή αυτή την εκτίμηση, σημειώνει ο Αλεξάντερ Μοτίλ, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Ράτζερς-Νιούαρκ.

«Οι αναλυτές θεωρούν πολύ δύσκολο να γίνει αντικατάσταση του Πούτιν διατηρώντας άθικτο το σύστημα που κατασκεύασε, καθώς εκείνος είναι που κρατά μαζί τις φυγόκεντρες δυνάμεις. Η αποχώρησή του, η οποία μπορεί να μην απέχει πολύ, θα δημιουργήσει κάτι περισσότερο από ένα κενό εξουσίας που θα προσπαθήσουν να καλύψουν οι στενοί του συνεργάτες. Θα ταρακουνήσει συθέμελα το καθεστώς».

Ο Πούτιν, συνεχίζει ο πολιτικός επιστήμονας που έχει γράψει πολλά βιβλία για τη Ρωσία και την Ουκρανία, «έχει ξοδέψει πάνω από δύο δεκαετίες διαλύοντας τους εκκολαπτόμενους δημοκρατικούς θεσμούς της Ρωσίας και αντικαθιστώντας τους με μια εξαιρετικά συγκεντρωτική, προσωποκρατική δικτατορία».

Οι διάδοχοι του Πούτιν, όπως εκείνοι του Λένιν και του Στάλιν, πιθανότατα θα χωριστούν σε σκληρούς και ήπιους, υπολογίζει ο Μοτίλ.

«Αυτές οι συνθήκες θα ευνοήσουν έναν πολιτικό με ήπια προσέγγιση, πρόθυμο να ξεκινήσει κάποιες μεταρρυθμίσεις, να τερματίσει τον πόλεμο και να επιδιορθώσει τις σχέσεις με τη Δύση. Οι σκληροπυρηνικοί πιθανώς καταλαβαίνουν ότι όσο περισσότερο παραμένει ο Πούτιν στην εξουσία και η οικονομία και ο πόλεμος συνεχίζουν να επιδεινώνονται, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητές τους. Σε αυτή την ατμόσφαιρα, τα πραξικοπήματα τώρα δεν είναι απλά πιθανά, αλλά ίσως αναπόφευκτα – ειδικά καθώς οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι ο Πούτιν έγινε στόχος απόπειρας δολοφονίας τον Μάρτιο.

Με έναν αγώνα για την εξουσία να διεξάγεται στο Κρεμλίνο, η ικανότητα της Μόσχας να διαχειρίζεται την αχανή χώρα αναπόφευκτα θα μειωθεί. Οι επαρχίες, και ειδικά εκείνες που συνδέονται με μη ρωσικά έθνη με περήφανες ιστορίες και άφθονους πόρους, θα μπορούσαν εύκολα να ζητήσουν μεγαλύτερη αυτονομία. Εάν τα πράγματα πάνε πραγματικά άσχημα στο Κρεμλίνο, οι απόπειρες ανεξαρτησίας είναι πιθανές.

Οποιο και αν είναι το σενάριο, και ανεξάρτητα από το ποιος κερδίζει τη μάχη για την εξουσία και πόσο καιρό ο Πούτιν παραμένει επικεφαλής, το μόνο που μπορεί ρεαλιστικά να κάνει η Δύση είναι να προετοιμαστεί για τον αγώνα εξουσίας, να αναγνωρίσει ότι η Ρωσία είναι πιθανό πολύ σύντομα να γίνει ένα πολύ ασταθές μέρος και να ενισχύσει τους δεσμούς της με τους άμεσους γείτονες της Ρωσίας, οι οποίοι, καλώς ή κακώς, θα πρέπει να αντέξουν το κύριο βάρος της καθόδου της Ρωσίας στην αστάθεια.»

Αυτά λένε οι Αμερικανοί…

Δηλαδή περισσότερο είναι τι εύχονται από τι γίνεται πραγματικά.

Αν υπάρχει κάτι που έχει γίνει σαφές από τον πόλεμο αυτό είναι ότι η Δύση ενοχλείται από την ύπαρξη του Βλαδίμηρου Πούτιν και όχι από την Ρωσία.

Γιατί ο Β.Πούτιν είναι αυτός ο οποίος πήρε μία διαλυμένη χώρα και την ξαναέκανε υπερδύναμη.

Θεωρούν λοιπόν ότι αν φύγει από την εξουσία, η Ρωσία θα διαλυθεί ξανά.
Η αλήθεια είναι ότι η Ρωσία ήταν πάντα προσωποκεντρικό έθνος και η αντικατάσταση Πούτιν θα είναι μία πρόκληση.
ΠΗΓΗ:PRONEWS

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Απάντηση