Υπουργείο Οικονομικών : Δεν ανταποκρίνονται σε επιστολές και τηλεφωνήματα οι δικαιούχοι του Σχέδιου Οικεία

Read Time:53 Second

Σημαντικός αριθμός επιλέξιμων πρωτοφειλετών των δανείων για το Σχέδιο Οικία δεν έχει ανταποκριθεί στις επιστολές και τα τηλεφωνήματα του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, ανέφερε σήμερα (2/6) το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του.

Στην ανακοίνωση του, το Υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι, σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφοροποίησης των στοιχείων επικοινωνίας, οι πρωτοφειλετές έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης.

Σε περίπτωση που οι πρωτοφειλετές δεν ενημερώσουν τον ΟΧΣ, το Υπ. Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν αποτελεί υπεράσπιση η επίκληση της μη ενημέρωσης τους για το σχέδιο οικία.

Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών κάλεσε όλους τους επιλέξιμους δανειολήπτες όπως προχωρήσουν σε υποβολή αίτησης για συμμετοχή στο σχέδιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022, τονίζοντας ότι όσοι από αυτούς δεν υποβάλουν αίτηση, θα απωλέσουν το δικαίωμα που παραχωρείται μέσω του σχεδίου οικία για διαγραφή σημαντικού μέρους του ποσού του δανείου τους.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 801 αιτήσεις ή το 41% περίπου των δυνητικά επιλέξιμων δανείων σύμφωνα με τις πρόνοιες του Σχεδίου Οικία, ένα ποσοστό το οποίο το Υπουργείο δεν θεωρεί ικανοποιητικό.

brief.com.cy

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Απάντηση

Previous post Ιωάννου: Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του Σχεδίου Εστία
Next post Κατεχόμενα: Έδωσαν άδεια για αγορά ακινήτων σε 97 αλλοδαπούς
Αρέσει σε %d bloggers: