ΚΥΠΡΟΣ: Τέλος η μάσκα από σήμερα – Αλλαγές και στα αεροδρόμια

Read Time:1 Minute, 11 Second

Για τα καλά σε ρυθμούς κανονικότητας επιστρέφει η Κύπρος από σήμερα 1/6 μετά τις αποφάσεις του υπουργικού Συμβουλίου στις 27 Μαϊού.

Συγκεκριμένα από σήμερα θα έχουμε την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους αλλά και την κατάργηση Σχεδίου Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και λειτουργία των Αερολιμένων και των Λιμανιών.

α) αναστέλλεται ηυποχρέωση για χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους.

Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες άνω των 12 ετών σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές ευπαθών ομάδων, εξωτερικά ιατρεία νοσηλευτηρίων, ιατρικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Συστήνεται η χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού, σε άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και σε άτομα που συναναστρέφονται με άτομα υψηλού κινδύνου.
β) επιτρέπονται οι επισκέψεις σε ασθενείς σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια με μέγιστο αριθμό τα 2 άτομα ανά ημέρα, με την προσκόμιση τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapidtest) ή PCR ισχύος 48ωρων για άτομα άνω των 6 ετών (1 άτομο ανά επίσκεψη).

Νοείται ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις δύναται να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων και επισκέψεων, εφόσον εξασφαλιστεί έγκριση από τη διεύθυνση του νοσηλευτηρίου.
γ) Κατάργηση Σχεδίου Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και λειτουργία των Αερολιμένων και των Λιμανιών.

Όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, ανεξαρτήτως από τη χώρα προέλευσής τους, δεν θα υποχρεούνται να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigenrapidtest).

ΠΗΓΗ:OFFSITE

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Απάντηση

Previous post Εμπρηστική επίθεση σε μάντρα αυτοκίνητων στο Παλαιό Φάληρο
Next post Πέθανε ο σταρ του Bollywood «ΚειΚει». Κατέρρευσε μετά από συναυλία
Close
Αρέσει σε %d bloggers: