Ιράν: Έδεσε στο Μπαντάρ Αμπάς και το δεύτερο ελληνικό τάνκερ – Κορυφώνεται η αγωνία για τους Έλληνες ναυτικούς

Read Time:1 Minute, 39 Second

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το διαπραγματευτικό θρίλερ μεταξύ Ελλάδας και Ιράν για την απελευθέρωση των δύο ελληνικών τάνκερ, την ώρα που η αγωνία των συγγενών των επτά Ελλήνων ναυτικών κορυφώνεται.

Στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς έδεσε την Τετάρτη και το δεύτερο πλοίο, το «Delta Poseidon», στο ίδιο αγκυροβόλιο, δίπλα στο «Prudent Warrior».

Πλέον, αναμένεται επικοινωνία των πληρωμάτων με τις εταιρείες, οι οποίες θα επικοινωνήσουν στη συνέχεια με το υπουργείο Ναυτιλίας για τις οδηγίες που θα δώσουν οι ιρανικές αρχές και τις επόμενες κινήσεις προκειμένου να απελευθερωθούν τα πλοία. Αυτό φαίνεται ότι θα γίνει εφόσον δοθεί εντολή και ξεκινήσει η διαδικασία μετάγγισης του πετρελαίου που μεταφέρουν τα δύο τάνκερ.

Η Τεχεράνη καταγγέλλει «ανάρμοστη ανάμιξη» Γαλλίας – Γερμανίας
Παράλληλα, η Τεχεράνη κατήγγειλε την «ανάρμοστη ανάμιξη», όπως τη χαρακτήρισε, της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι οποίες καταδίκασαν την κατάληψη από την Τεχεράνη των δύο ελληνικών δεξαμενοπλοίων στον Περσικό Κόλπο. «Μια τέτοια ανάρμοστη ανάμιξη στην ανεξάρτητη δικαστική διαδικασία της χώρας μας δεν θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το χρονικό και η διεθνής αντίδραση

Στις 27 Μαΐου, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι κατάσχεσαν δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα, μερικές εβδομάδες μετά την κατάληψη από την Ελλάδα, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, ενός πλοίου που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο.Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας καταδίκασαν με διαφορετικές ανακοινώσεις τους την κατάσχεση των ελληνικών πλοίων από το Ιράν και κάλεσαν την Τεχεράνη να τα απελευθερώσει μαζί με τα πληρώματά τους.

Το Βερολίνο κατήγγειλε «μια αδικαιολόγητη ανάμιξη στις θαλάσσιες μεταφορές» και «μια σοβαρή παραβίαση των διεθνών κανόνων».Το Παρίσι, από την άλλη, επανέλαβε «την προσήλωσή του στους κανόνες του διεθνούς δικαίου που προστατεύουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια στη θάλασσα» και κάλεσε το Ιράν «να απελευθερώσει αμέσως τα πληρώματα και τα πλοία».

Ο Χατιμπζαντέχ κατήγγειλε ότι η Γαλλία και η Γερμανία διαμαρτύρονται για μια «νόμιμη» κατάσχεση, ενώ οι ίδιες χώρες «μένουν σιωπηλές μπροστά στην παράνομη κατάσχεση ενός πλοίου» που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο.
ΠΗΓΗ:ETHNOS.GR

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Απάντηση

Previous post Θεσσαλονίκη: Τον χτύπησε με μαχαίρι στην κοιλιά για ασήμαντη αφορμή – Στην εντατική το θύμα
Next post Αλλαγή στάσης από Βερολίνο -Μήνυμα κατά της Τουρκίας: «Δεν γίνεται ανεκτή η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας»
Close
Αρέσει σε %d bloggers: